Informasjon til deltagere om datainnsamling #5


Nå er den femte runden av Ung i Norge-studien i gang. Er du deltager? Delta her.

Ny datainnsamling – fortell oss om 40-årene!

Høsten 2020 gjennomfører vi en ny runde med spørreundersøkelser. Vi ønsker å få vite mer om hverdagen din i 40-årene. Er du i jobb? Trives du? Har du kjæreste eller partner? Hva er du opptatt av i denne livsfasen? Og hvordan har du taklet covid-19-pandemien og en litt annerledes hverdag?

Du vil motta et spørreskjema av oss i digital eller vanlig postkasse, eller på SMS. Du kan også delta nå ved selv å følge lenken i den blå boksen øverst på denne siden. Vi håper du blir med denne gangen også. Jo flere som deltar, jo bedre data får vi! Fortsatt er undersøkelsen konfidensiell. Dersom du deltar, blir du med i trekningen av kr 50 000!

Nysgjerrig på hva vi fant sist? På denne nettsiden, under Tema, kan du få en smakebit på noen av resultatene fra studien så langt.

Nærbilde av ung dame som smiler i lett regnvær, med hette trukket over hode.

Tenk at det er 28 år siden vi begynte!

Du er en av 12 000 som deltok i første runde av Ung i Norge-studien i 1992. Du deltok også i 1994 og 1999, og nå sist i 2005. I studien vår har vi fulgt deg og flere tusen andre helt fra dere var i tenårene til dere nå er i 40-årene. Studien er enestående i Norge, men også i internasjonal sammenheng har den vakt oppsikt.

Opplysningene fra undersøkelsene har gitt verdifulle data om viktige faser av livet. Vi har analysert, skrevet artikler og bøker, og vi har holdt foredrag. Svarene dine er brukt i forskning og undervisning, og til å utvikle forebyggende tiltak for barn og unge. Fagfolk og politikere har vært takknemlige for all kunnskapen de har fått. Med andre ord: Dine svar og ditt liv bidrar til ny forskning, forebyggende tiltak, ny politikk og en ny forståelse for hvordan vi har blitt til hvem vi er!

Ønsker du informasjon om deltagelse eller har andre spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på unginorge@oslomet.no eller 920 46 108.